Kosten & vergoedingen

Vergoedingen

Wij kiezen er als praktijk voor om geen contracten met zorgverzekeraars aan te gaan. Wij hebben gemerkt dat dit de behandeling inhoudelijk meestal niet bevordert. Wij willen de behandeling kunnen bieden die u nodig heeft op basis van de klachten en denken dat ieder mens uniek is, en daarom is onze ervaring dat het vaak niet realistisch is om ons te houden aan de door zorgverzekeraars opgelegde voorwaarden. Hierover kunnen wij u uiteraard in een gesprek meer uitleggen.

Omdat wij wel in het bezit van een BIG-registratie, wordt een groot deel van de kosten vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. Dit betekent voor u in de praktijk dat u na het gesprek afrekent, en later uw factuur kunt declareren.

Sommige klachten zijn lichter, en komen daarom niet in aanmerking voor een vergoeding. Ook zijn er klachten waarvan voor 2015 besloten is dat deze niet vergoed worden: relatieproblematiek en burn-out klachten zijn hier een voorbeeld van. Dan geldt dat u het beste contact kunt hebben met uw zorgverzekeraar om vooraf geïnformeerd te zijn over evt tegemoetkoming van de zorgverzekeraar.

Voor coaching hebt u geen verwijsbrief nodig. Bij sommige zorgverzekeraars is hiervoor een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

No-show

Tot 24 uur voor de afspraak kunt u kosteloos afzeggen. Voor later of niet afgezegde afspraken wordt € 50,- in rekening gebracht.

Kosten

Een consult van 45 minuten kost €112 ,- Afhankelijk van uw verzekering worden deze kosten (of een deel hiervan) vergoed, zoals hiernaast beschreven.

Voor coaching moeten wij BTW in rekening brengen.