Kosten & vergoedingen

Vergoedingen

De kosten van de psychologische behandeling worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering, indien er sprake is van een stoornis (zoals bij een depressie of angstklachten). De huisarts maakt hiervan al een inschatting bij uw verwijzing.

Sommige klachten zijn lichter, en komen daarom niet in aanmerking voor een vergoeding. Ook zijn er klachten waarvan voor 2015 besloten is dat deze niet vergoed worden: relatieproblematiek en burn-out klachten zijn hier een voorbeeld van.

Echter, in veel gevallen is het toch mogelijk, mits u aanvullend verzekerd bent, een groot gedeelte te declareren bij uw zorgverzekeraar. Informeer daarom altijd eerst naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekering.

Voor coaching hebt u geen verwijsbrief nodig. Bij sommige zorgverzekeraars is hiervoor een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, klik dan hier.

No-show

Tot 24 uur voor de afspraak kunt u kosteloos afzeggen. Voor later of niet afgezegde afspraken wordt € 50,- in rekening gebracht.

Kosten

Een consult van 45 minuten kost € 90,-. Afhankelijk van uw verzekering worden deze kosten (of een deel hiervan) vergoed, zoals hiernaast beschreven.

Voor coaching moeten wij BTW in rekening brengen.